Köpvillkor

Nedan följer köpvillkor kopplade till Bricmates återförsäljarlogin. Endast bricmates befintliga återförsäljare har möjlighet att lägga order, beställningar och köp via denna webshop. 

Köpvillkor


Priser
Alla priser på Bricmate.se är angivna i svenska kronor (SEK) och är inklusive 25% moms.

Vi reserverar oss för eventuella tryck- och skrivfel. Vid prisjusteringar på lagd beställning så informeras du alltid om detta och har då din fulla rätt att ändra eller annullera din beställning.


Frakt
Vi levererar inom Sverige. 

Fraktkostnad inom Sverige är:

1065Kr (distribution pall ink. avisering).

290Kr/enhet (1-4 paket) ink. Avisering).

OBS! 60x120cm distribueras alltid på pall.

Beroende på vilken typ av varor som du har beställt blir varorna levererade till din hemadress, din närmaste terminal eller företagsadress.


Beställning
Efter beställning på Bricmate.se får du en orderbekräftelse via den e-postadress du har uppgett.

Vid eventuella felaktigheter i t.ex. pris, leveranstid etc. förbehåller vi oss rätten att korrigera detta i efterhand. Du kommer informeras via e-post eller telefon och har då möjlighet att acceptera förändringen eller avbeställa din vara. Om det skulle visa sig att någon av dina beställda varor mot förmodan inte går att leverera, återbetalar vi varuvärdet samma dag vi skickar de övriga varorna.

Vi polisanmäler alla bedrägeriförsök och falska beställningar och Bricmate.se förbehåller sig rätten att häva köpet om detta befaras.

Personer under 18 år måste ha målsmans tillstånd att beställa.


Betalning
Bricmate.se erbjuder följande betalningsalternativ;

Klarna:

- Klarna Pay Later, Klarna Pay Now & Klarna Slice It.

Se aktuella villkor på https://www.klarna.com/se/villkor/.

Kortbetalning:
Vid kortbetalning behandlas betalningen av Shopify Payments som tillhandahåller en säker elektronisk betalningslösning. Du som kund kan betala din order med VISA, MasterCard eller American Express. All kortinformation lagras i enlighet med kortnätverkens regelverk. Dina kortuppgifter hanteras i en säker miljö – Shopify Payments ansvarar för att hantera information som erhålls genom tjänsten i enlighet med de krav som uppställs för certifiering enligt PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standard) och övriga tillämpliga säkerhetsföreskrifter.


Leverans
Bricmate.se har ett eget fysiskt lager. Det ligger i Skåne och därifrån levererar vi direkt till våra kunder.

När en vara har lämnat lagret går det normalt sett inte att ändra leveransadress. I vissa fall är det möjligt att ändra leveransadress mot en kostnad. Därför ber vi dig vara noga med att fylla i korrekt leveransadress vid orderläggning.


Hemleverans
Din beställning från leverantör till dig skickas vanligtvis med Schenker, Postnord, eller DHL. Skrymmande varor skickas till din hemadress och leverans sker då dagtid i olika bestämda tidsintervaller mellan kl. 7.00-16.00 (beroende på var transportören befinner sig). Du blir telefonaviserad en dag innan eller i vissa fall samma dag som leverans för bokning av utkörningstid. Transportören lämnar normalt en ungefärlig leveranstid och det kräver att en mottagare kvitterar godset. För dig som bor i lägenhetshus levereras dina varor till porten, för dig som bor i villa levereras varorna vid tomtgränsen. OBS! bärhjälp upp i trappuppgång eller liknande ingår ej. Vi samarbetar med ett flertal speditörer och kan dessvärre inte styra över deras leveranstider och kördagar.

Vid leveranser till svårframkomliga ställen (t.ex. öar utan broförbindelse eller ordentliga vägar) kan vi tyvärr inte garantera att varan kan levereras direkt till din dörr. Saknas broförbindelse betyder detta att varan lämnas på utlämningsställe på fastlandet. Gäller också då varor ska skickas i retur.


Leverans till utlämningsställe
Icke skrymmande paket kan komma att skickas till ombud för Postnord, Schenker, DHL och varierar beroende på vilken leverantör det skickas ifrån. Du som kund får SMS eller brevavisering när varan finns på plats och kan hämtas. Varan måste hämtas normalt inom 14 dagar. Beställning som är levererad som paket och ej utlöst inom 14 dagar returneras till Bricmate.se eller dess leverantör på kundens bekostnad.

Varan kan endast hämtas ut av personen som står som mottagare av varan. Mottagaren legitimeras vid uthämtning.

Bricmate.se kan inte hållas ansvarig för att utgående varor är slut hos leverantören och att leveransen därmed ej kan slutföras eller att den blir försenad. Bricmate.se friskriver sig för eventuella kostnader som uppstår på grund av förseningar, defekta eller fellevererade varor.

Konsumenten har rätt att häva köpet utan extra kostnad vid en eventuell försening. OBS! Detta gäller ej produkter som ej är lagerförda och som produceras efter kundens beställning. Då måste förseningen vara av betydande art.


Leveranstid
Vår ambition är att erbjuda så snabba leveranser och att ange så korrekta leveranstider som möjligt på vår hemsida. Varor som finns lagerförda hos Bricmate.se levereras oftast inom 3-5 arbetsdagar. Observera att dessa leveranstider anger när varan beräknas lämna vårt lager.

Vid eventuell restnotering eller tillfällig slutförsäljning kan leveranstiden bli längre. Du erhåller alltid ett besked om leveranstid per e-post eller telefon.

I samband med leverans kommer du att bli aviserad av fraktbolaget.

Mottagande av varor - transportskador eller felleverans
Du ska snarast efter att du mottagit varorna, kontrollera att emballagen är hela och utan synliga skador. Vi rekommenderar att du också tar bort varans emballage direkt efter mottagandet. Anmäl synliga skador, eller om du fått fel produkt eller fel antal, direkt till chauffören.
Notera skadan/felet på fraktsedeln innan du kvitterar ut varan. Om du upptäcker skada på emballage eller vara är det viktigt att du tar bild av skadan. Bilddokumentation av skadan är nödvändig för att hantera ärendet.

Om du upptäcker skada, fel produkt eller fel antal på din order kontaktar du kundtjänst inom 3 dagar från det tillfälle att varan togs emot. Vi rekommenderar även att du som kund anmäler skadan till respektive fraktbolag.

Om skada har uppstått så får du under inga omständigheter använda produkten. Du skall också spara emballaget så att skadan ska kunna besiktigas vid handläggning av skadeärendet. Beroende på skadans omfattning byts produkten ut eller så skickas en reparatör hem till dig för att åtgärda felet.

Boka inte hantverkare förrän du har kontrollerat att rätt produkter har levererats och att inga skador har uppstått under leveransen. Bricmate.se friskriver sig kostnader som uppkommer för omkostnader av detta slag.


Ångerrätt i 14 dagar
Enligt "Lag om distansavtal och avtal utanför affärslokaler" har du som kund alltid rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från mottagandet av varan och utan att du behöver uppge någon speciell anledning. Du bör anmäla att du ångrar ditt köp skriftligen så att det finns bevis för att du gjort det i rätt tid.

Enligt lagen ovan finns det dock bestämmelser som begränsar ångerrätten. Exempel är sådana varor som tillverkas efter beställning och kundanpassas efter kundens önskemål. Om du är osäker på vilka varor som omfattas av ångerrätten så ring eller mejla vår kundtjänst. Lagen gäller för privatpersoner men inte näringsidkare.

Tänk på att du är försiktig när du hanterar varan så du slipper värdeminskningsavdrag, se mer under nästa stycke ”Returer”.

Vid nyttjande av ångerrätten står du som kund för returfrakten.


Returer
Du har som kund rätt att undersöka varan innan beslut tas om eventuell retur. Undersökningen ska göras med försiktighet och ej mer omfattande än nödvändigt då varan ska returneras i väsentligen oförändrat skick och i originalförpackning. Varan ska också returneras komplett om inget annat blir överenskommet mellan parterna och inom 14 dagar från det att du anmälde ditt ångrade köp. Varan ska returneras på samma sätt som den levererades. Det vill säga om den levererades på pall så ska den även returneras på pall. Kund står för returfrakten och ansvarar för att varan är tillräckligt paketerad för att minimera risk för fraktskada och levereras till rätt adress.

Om varan befinns vara i väsentligen förändrat skick kan värdeminskningsavdrag komma att göras. Bricmate.se kan komma att debitera kunden eventuella extra kostnader som uppkommer vid ej kompletta returer, alternativt ej acceptera returen.

Spara alltid följesedeln och kvittensen på leveransen tills returen är godkänd av Bricmate.se.

Innan en retur måste du alltid kontakta vår kundtjänst för att få beslut om vart varan skall skickas samt få returen godkänd.

Ska varan returneras på pall så kontakta vår kundtjänst för prisuppgift.

Om du väljer att inte skicka varan med våra eller våra leverantörers fraktetiketter är det viktigt att paketet skickas som Företagspaket.

Vi tar en returavgift 5< paket: Fraktkostnad + 500kr i hanteringskostnad.

VG ange ursprungsordernr vid bokning av returer
Tänk på att avsändaren skall vara samma person som har lagt ordern. Detta för att vi ska kunna hantera ditt ärende snabbare.
OBS! Varor som levererats för mer än 6 veckor sedan kan ej returneras

Beställningsvaror eller utgående artiklar tas ej i retur.

Inga paket löses ut mot postförskott eller efterkrav.

Vid godkänd retur sker återbetalning senast 14 dagar efter att Bricmate.se har mottagit meddelandet eller erhållit varan. Återbetalningen sker dock inte innan varan har kommit åter eller tills dess bevis på att varan har återsänts. Återbetalning sker på samma sätt som betalningen genomfördes. Eventuell expeditionsavgift återbetalas ej vid retur.


Garantier
Bricmate.se lämnar 3 års garanti.

Vid fel som täcks av garantin ska ersättas med en likadan eller jämförbar produkt utan kostnad för dig.

Om inga produktfel kan konstateras måste vi debitera dig de kostnader som eventuellt uppstår. Detta gäller även i de fall då du orsakat skadan själv som vid till exempel fel vid montering eller handhavandefel.

Kom ihåg att spara fakturan som garantibevis. Garanti gäller inte produkter som har förvarats, monterats eller använts på ett felaktigt sätt alternativt ändrats till utseende/funktion. Garantin omfattar heller inte normalt slitage, repor, märken eller stötar som orsakats av en olyckshändelse.

Kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig.


Reklamationer
Reklamationsrätt gäller fel som kan härledas till produktionen av varan och gäller således inte normalt slitage eller åldrande.

Om varan är felaktig så rekommenderar vi att du reklamerar så fort som möjligt. Kontakta kundtjänst och ange på vilket sätt som du anser varan vara felaktig. Ha också varans artikelnummer och ditt ordernummer till hands. Kundtjänst beslutar om åtgärd, byte eller i vissa fall kan prisavdrag göras.

Vid retur ska helst originalemballaget användas. Du som kund är ansvarig för eventuella risker (transportskador/förluster) som kan uppstå i samband med returfrakten. För en vara som konstateras vara felaktig eller felexpedierad, betalar vi returfrakten.

Vi löser ej ut varor som återsändes till oss mot postförskott eller efterkrav.

Felplockade och felaktiga varor får inte monteras, då anses köparen ha godkänt sin leverans. Detta gäller dock inte om det först efter montering går att se att varan i fråga är felaktig.

Vid reklamation sker återbetalning senast 14 dagar efter att Bricmate.se har mottagit meddelandet eller erhållit varan. Återbetalningen sker dock inte innan varan har kommit åter eller tills dess bevis på att varan har återsänts. Återbetalning sker på samma sätt som betalningen genomfördes.

Boka inte hantverkare förrän ni har kontrollerat att rätt produkter har levererats och att inga skador har uppstått under leveransen.


Allmänna villkor
Vi reserverar oss för eventuell slutförsäljning och förbehåller oss rätt till prisändring utan föregående avisering.

Vi förbehåller oss för eventuella fel i skrift på sidan gällande leveranstid, pris och produktinformation. I de fall fel uppdagas informeras kunden alltid om detta. Kunden har då sin fulla rätt att annullera eller ändra sin beställning. Färgavvikelser på produkter kan förekomma p.g.a. att färgåtergivning på olika bildskärmar varierar.

Personer under 18 år måste ha målsmans tillstånd att beställa.

Vi kommer att följa Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer vid en eventuell tvist.