Förberedelser

Ta reda på vad för krav som finns på underlag, bärighet & tätskikt etc för den yta du ska belägga. Tala med din återförsäljare!

Golv & Vägg:
Byggkeramikrådet har samlade regler & rekommendationer för läggning av keramiska plattor i torra utrymmen såväl som i våtrum och andra. www.bkr.se

Utomhus:
Granitkeramik utomhus läggs med fördel i fästmassa på gjuten betongplatta. Följ BKRs "Riktlinjer för plattsättning utomhus"

20mm Granitkeramik kan också läggas i obunden konstruktion på piedestaler eller i stenflis. Instruktioner för läggning på piedestaler hittar du här(länk?) För läggning i stenflis, bör ytan vara väl inspänd och väldränerad. Mot fasta installationer så som exempelvis pool ska plattorna läggas i bruk. Förberedelser, grundarbete, stöd- och bärlager och läggning bör följa anvisningar enligt DCG.12 i "anläggnings AMA 20". Konsultera din återförsäljare och fackman inom anläggning.

Exempel på fog: VDW 840

Bänkskivor:
Bricmates bänkskivor måttanpassas efter varje kunds behov. Tala med din återförsäljare!

Granitkeramik är industriellt tillverkat av naturliga råvaror. Viss nyans- och storleksvariationer kan förekomma, kontrollera och godkänn därför alltid materialet innan montering. Reklamation av eventuella nyans- och storleksvariationer efter montering godkänns ej