Om granitkeramik


Hur Granitkeramik har fått sitt namn är ingen självklarhet. Men att det vittnar om materialets hårdhet och slitstyrka är tydligt. Det är faktiskt det tåligaste keramiska materialet som finns för ytbeläggning. I tillverkningen pressas finmald sand, lera och fältspat samman med extremt tryck för att sedan brännas vid hög temperatur. Resultatet blir en kompakt produkt utan sprickor, ojämnheter eller känsliga punkter.

Läs mer

Om Granitkeramik

Granitkeramik tål slitage mycket bättre än traditionella klinker och kakelplattor, och det tål livsmedel, syror och rengöringsmedel mycket bättre än naturlig sten. Därför passar det bra i badrum, som golvmaterial och till arbetsytor i kök. Granitkeramik absorberar inget vatten* och är inte känsligt för frost. Det fungerar lika bra ute som inne.

Granitkeramik kan glaseras, målas, printas eller lämnas naturlig. Poleras, göras strukturerad eller matt för att fånga känslan av eller efterlikna andra material eller helt enkelt bara vara granitkeramik. På Bricmate har vi ett antal olika varianter och mönster, med bland annat exakta återgivningar av allt ifrån Kolmårdsmarmor och gotländsk kalksten till italiensk Carrara eller rå betong och cement.

Våra plattor har olika ytstruktur beroende på användningsområde. De 9 mm tjocka plattorna fungerar bra på både golv och väggar inomhus, till exempel i badrum. Skivorna med 12 mm tjocklek är anpassade för köksbänkar och är därför en smula blankare och lätta att torka av. De 20 mm tjocka plattorna är i första hand tänkta för utomhusbruk och är därför tyngre med en lite grövre yta.

Klicka här för att se vårt sortiment

 • Underhållsfri
  Ingen efterbehandling eller
  underhåll krävs
 • Reptålig
  Materialet granitkeramik är extremt
  hårt och slitstarkt vilket minimerar
  risken för repor
 • UV-beständig
  Vare sig direkt eller indirekt solljus
  eller UV-strålning påverkar ytans
  utseende eller färg
 • Fläcktålig
  Granitkeramik har minimal
  absorbtionsförmåga, vilket gör
  materialet tåligt mot fläckar
 • Icke temperaturkänsligt
  Tål såväl höga som låga
  temperaturer samt växlingar
  däremellan utan att påverkas
 • Kalibrerad
  Ingen differens i storlek eller tjocklek
  vilket underlättar läggning
 • Halksäker
  Serie Z halkdämpningsklass R11
  Vilket passar utomhus samt runt
  pooler